Työhyvinvoinnin ja motivaation johtaminen

Arpeeti Oulun seutu

Työhyvinvoinnin ja motivaation johtaminen

Johtajan ja esihenkilön tehtävänä on varmistaa, että työntekimisen puitteet ovat kunnossa. Työn imuun tarvitaan riittävästi haasteita ja työn kuormitusta tasaavia voimavaratekijöitä.  

Haasteet ovat tärkeä osa työ mielekkyyttä. Työssä tylsistyminenkin johtaa ennen pitkää samanlaisiin negatiivisiin vaikutuksiin kuin työuupumuskin.

On tärkeää myös ymmärtää, miten tuetaan ihmisten sisäistä motivaatiota. Sisäistä motivaatiota ruokkii erityisesti työn itsenäisyys, yhteisyöllisyys, psykologinen turvallisuus ja oman osaamisen hyödyntäminen mielekkäästi.

Ulkoista motivaatiotakin tarvitaan, mutta se ei pelkästään riitä. Työhyvinvoinnin ja työn imun kannalta tarvitaan merkityksellisyyden tuntua.

Esimerkkejä palveluista

Mikä tekee työstä innostavaa ja motivoivaa – luento 2 h

Luennolla käydään läpi motivaatiopsykologian keskeisiä periaatteita ja työn imun syntymisen taustalla olevia prosesseja.

Psykologinen turvallisuus työhyvinvoinnin ja motivaation perustana – luento 2 h

Luennolla pohditaan, miten psykologinen turvallisuus syntyy ja miten se vaikuttaa työhyvinvointiin ja motivoitumiseen.

Työhyvinvointi osana strategista johtamista – valmennuspäivä

Valmennuspäivä sisältää seuraavat teemat: Työelämän murros ja sen haasteet työhyvinvoinnille. Psykologinen turvallisuus kehittämisen ja uudistumisen pohjana. Miten työhyvinvointi rakentuu työyhteisöön ja yksilöön liittyvien tekijöiden kautta? Miten työhyvinvointia mitataan ja kehitetään osana strategista johtamista? Valmennuspäivä sisältää osallistavia alustusluentoja ja yhdessä pohtimista. Lisäksi osallistujat pääsevät testaamaan käytännössä konkreettisia työkaluja ja mittareita. 

Työn vaatimukset ja voimavarat -malli toiminnan suunnittelussa ja organisoinnissa – workshop 3 x 4 h

Workshopissa johtajat ja esihenkilöt saavat konkreettisisiä työkaluja ja asiantuntijatukea tiimiensä työhyvinvoinnin kehittämiseen. Workshoppien välillä esihenkilöt ja johtajat tekevät tiimiensä kanssa työn vaatimusten ja voimavaratekijöiden analyysin, joiden kautta tiimeille valitaan kahdesta neljään kehittämiskohdetta. Kehittämistä viedään eteenpäin kokeilujen kautta. Valmennus sisältää seuraavat teemat: Miten tuottavuus rakentuu työhyvinvoinnin kautta? Työn vaatimusten ja voimavarojen määrittäminen ja kehittäminen. Oman työn analyysi mallia hyödyntäen. Mallin soveltaminen työyhteisössä. Työntekijälähtöinen työn kehittäminen kokeilujen kautta. Kehittämiseen liittyvien haasteiden voittaminen.

Kiinnostuitko palveluistani?