Dialoginen johtaminen

Arpeeti Oulun seutu

Dialoginen johtaminen

Dialogi on yhdessä ajattelemista ja ennakkoluulotonta kuuntelemista. Arjen keskustelut työpaikoilla jäävät kiireen ja muiden häiriötekijöiden takia usein hyvin pinnallisiksi. Näin menetetään paljon sellaista tietoa, joka olisi saattanut olla elintärkeää toiminnan kehittämisen kannalta. Arjen keskusteluita leimaa myös usein omien ajatusten läpiajaminen ja osallistuminen vuorovaikutukseen omien ennakkoluulojensa kautta. Tällöin vuorovaikutus ajautuu helposti puolustuskannalle puolin ja toisin. Tällainen asetelma ei edistä kehittämistä ja monimutkaisten ongelmien ratkaisemista työyhteisöissä.

Dialogi lähtee liikkeelle ajatuksesta, ettemme itse tiedä kaikkea. Dialogissa ollaan kiinnostuneita näkemyseroista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista oppia uutta. Tämä on tutkitustikin paras lähtökohta kehittää toimintaa ja ennaltaehkäistä ristiriitoja. Dialogi vie aikaa, mutta siihen uhrattu aika maksaa itsensä takaisin tuottavuutena, laatuna, hyvinvointina ja uusina innovaatioina. Dialogia ei synny itsestään, vaan siihenkin pitää harjaantua. Ensin on kuitenkin olennaista ymmärtää, mitä dialogi konkreettisesti tarkoittaa.

Lue lisää blogista: Dialogissa on voimaa – Arpeeti

Esimerkkejä palveluista

Dialogissa on voimaa – luento 1 h

Luennolla saa syvällistä tietoa siitä, mitä dialogi tarkoittaa käytännössä ja mitä hyötyä siitä on työelämässä.

Dialogisen johtamisen valmennus

Valmennus koostuu kahdeksasta puolen päivän mittaisesta workshopista, joihin sisältyy alustusluentoja, erilaisia harjoitteita sekä vertaisoppimista. Valmennus pureutuu käytännön tasolla dialogitaitojen kehittämiseen. Workshoppien välillä osallistujat tekevät työyhteisöissään dialogin hyödyntämisen kokeiluja. Näitä kokeiluja pohditaan pienryhmissä, jolloin pääset tekemään uusia oivalluksia kokemuksista oppimisen kautta.

Kiinnostuitko palveluistani?